Cees Blokdijk, keurslager

30 jaar Keurslagerij Blokdijk!

Slager Cees Blokdijk: “Ik ben in 1988 als jonge ondernemer begonnen met een slagerij in Medemblik.  In 2004 ben ik verhuisd naar het huidige pand in de Nieuwstraat in Medemblik, omdat deze locatie groter en bekender is en er bovendien meer aanloop is.

Hoe het begon

Mijn vader was veehandelaar en zo kwam ik van jongs af aan al vroeg op de slachterijen. Ik vond het een machtig vak en zodoende ben ik slager geworden. In 1988 begon ik bijna in mijn eentje, maar in de loop der jaren zijn er steeds meer medewerkers bij gekomen en nu werken we met een team van 15 mensen elke dag met heel veel plezier in de winkel.”

Ontwikkeling

Sinds de start van Keurslagerij Blokdijk is de tijd in de slagerij niet stil blijven staan. “Er zijn veel veranderingen doorgevoerd omdat ik het belangrijk vind om ontwikkelingen en trends in de markt te blijven volgen. Mede daarom zijn er diverse verbouwingen geweest, in 2013 hebben we zelfs de winkel helemaal vernieuwd en onlangs hebben we een hele nieuwe keuken gerealiseerd. Dit om in te spelen op de uitbreiding van het assortiment en om aan de vraag van de consumenten te voldoen. Verse maaltijden zijn heden ten dagen immers een grote vraag van klanten. En die maken wij graag ambachtelijk zelf in onze eigen keuken van verse ingrediënten. Met deze nieuwe keuken kunnen wij aan die vraag helemaal voorzien en zal dit weer een verdiepingsslag zijn van onze winkel. 
Maar naast de diversiteit vinden we kwaliteit ook heel belangrijk en dat is de reden waarom we ook sinds 2004 aangesloten zijn bij de Vereniging van Keurslagers.
We hebben bovendien onze eigen worstenmakerij waar we de lekkerste worsten en vleeswaren op een ambachtelijke wijze produceren. En zo komt ons rundvlees bijvoorbeeld van echte Nederlandse runderen zodat we weten waar het vlees precies vandaan komt.”

Ambachtelijk

“Samen met mijn team ben ik er trots op dat we in die 30 jaar een mooie slagerij hebben opgezet. Dat  hebben we natuurlijk allemaal te danken aan onze klanten, die soms 20 kilometer komen rijden om bij ons een lekker stukje vlees te komen halen. Dat doet goed en dat is waar we het voor doen.
Het  blijft gewoon een enorm leuk vak. Elke dag is weer anders en geeft een uitdaging hoe je aan de klant lekkere en eerlijke producten kunt meegeven. We willen alles zo goed mogelijk doen en dat lukt aardig; onze filet americain is al jaren nummer 1, en ook de grillworst en ons zelfgemaakte Livar-spek doet het goed. Ook doen we al jaren mee met de Paasvee-tentoonstelling waar we al verschillende mooie prijzen in de wacht hebben gesleept.
Het slagersvak is nog steeds in ontwikkeling. Door onze nieuwe keuken gaan we ons nu meer richten op lekkere verse en eerlijke maaltijden, maar ook op BBQ en de webshop. We kijken positief naar de toekomst en u bent van harte welkom!”

Cees Blokdijk, keurslager

Nieuwstraat 68
1671 BG MEDEMBLIK
0227 54 38 92
0227543892

Openingstijden

maandag 08:30 - 18:00
dinsdag 08:30 - 18:00
woensdag 08:30 - 18:00
donderdag 08:30 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten